Илхан Кючюк поздрави ДПС за 33-та годишнина на партията. Той

...
Илхан Кючюк поздрави ДПС за 33-та годишнина на партията. Той
Коментари Харесай

Кючюк честити рождения ден на ДПС: Нито един значим УСПЕХ не може да бъде постигнат без общи усилия

Илхан Кючюк поздрави Движение за права и свободи за 33-та годишнина на партията. Той насочи привет към учредителите и всички съидейници на партията с пост на страницата си във Facebook.

Уважаеми членове и симпатизанти,

Скъпи съидейници,

Днес е ден за признателност, 33 години подред, на всеки 4 януари благодарим на учредителите на Движението за права и свободи за опцията да бъдем част от огромното семейство на Движение за права и свободи, за уроците и препоръките, за насърчаването на упоритостите и отговорността към обществото, която би трябвало да осъзнаваме всеки ден!

 

Благодарим за увереността, упътванията и доверието! Защото какво е по-важно от доверието?

Онова доверие, което години наред получаваме от гласоподавателите. То е реалност, тъй като ние знаем, че доверието е единственият запас, с който разполагат политиците, а в политиката, както и в живота, е значимо да отстояваш позициите, в които вярваш и да не отстъпваш от правилата си.

Пътят, който извървяхме за тези три десетилетия не беше лек. От бранител на правата на турците и мюсюлманите в България, до бранител на правата и свободите на всички жители. Оценен и приет в районен, европейски и международен мащаб! Години наред Движение за права и свободи е самобитен справочник за политика и народна власт, който всеки да прочете и да вникне в смисъла му.

Изминалата 2022 година сподели на Европа и света, че мирът и войната не са нереални понятия. Мирът не беше оценен задоволително и при започване на предходната година Европа усети тежкия удар на войната на гърба си, следствията от която ще дават дълго време отражение на живота на всички ни. Оказа се, че мирът постоянно е бил полезност, а не просто даденост.

Днес България e изпълнена с рецесии, редица на пръв взор непреодолими трудности и нерешими проблеми.

 

Разрешаването на огромна част от тези проблеми изисква да се направи мост сред предишното и сегашното. И това е една от характерностите на водачеството.

 

Или както написа Хенри Кисинджър в своя труд “Лидерство ” - водачите мислят и работят в пресечната точка на две оси: първата - сред предишното и бъдещето; втората - сред непрекъснатите полезности и стремежите на тези, които управляват.

Нито една ПРОМЯНА в историята не се е осъществила без реалистична оценка на предишното, въз основа на нравите и характерологията на едно общество.

Нито един важен и дълготраен политически УСПЕХ не може да бъде реализиран без обединените старания на целия интелектуален и политически хайлайф на страната. Трябва да си или доверчив, или надменен, с цел да допуснеш, че това може да се случи през ХХI век.

Но както се споделя, ориста ни дава втори шанс… единствено остава уроците от миналата година да са научени, с цел да не повтаряме същите неточности и през новата. Ние депесарите добре знаем от господин Доган - “случаят, т.е шансът оказва помощ на квалифицирания ”.

Честит рожден ден, Движение за права и свободи!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР