Илън Мъск представи ново поколение батерии за електрически автомобили, които

...
Илън Мъск представи ново поколение батерии за електрически автомобили, които
Коментари Харесай

Мъск обяви нови по-мощни и по-евтини батерии за електрически коли

Илън Мъск показа ново потомство акумулатори за електрически коли , които ще бъдат по-мощни, по-дълготрайни и на половина по-евтини от актуалните. Мъск разгласи новостите на планувания от " Тесла " Ден на батерията на 22 септември , написа " Гардиън ".
 Руската S7 ще прави ракета по пример на Илон Мъск
Руската S7 ще прави ракета по пример на Илон Мъск

Нова конкуренция в космоса

Новите по-големи цилиндрични кафези на " Тесла " ще обезпечат пет пъти повече сила, шест пъти повече мощ и 16% нарастване на караната отдалеченост, заяви американският бизнесмен и добави, че производството им ще стартира след към 3 година

Ние нямаме кола, която можем да си позволим. Това е нещото, което ще имаме в бъдеще. Трябва да понижим цените на батериите , сподели той.
 Мъск: Starship може да излети в космоса още през 2021 година
Мъск: Starship може да излети в космоса още през 2021 година

Овладяване на космоса

За да се понижи цената, Мъск означи, че " Тесла " възнамерява да рециклира акумулатори (подменяна на старите кафези, от които се състои батерията) в " гигазавода " си в Невада, до момента в който в това време понижи безусловно до нула потреблението на кобалт - един от най-скъпите материали в батерията. Също " Тесла " възнамерява да създава свои батерийни кафези в няколко високо автоматизирани заводи по света.

Акциите на производителя на електрически коли паднаха, откакто Мъск предвижда смяната да се реализира до 3 година " Тесла " постоянно пропуща индустриалните цели. Компанията чака да създава по 20 милиона електрически автомобила на година. Тази година целият авто бранш планува да достави 80 милиона коли по света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР