Икономията е важно условие за успешното разпределяне на бюджета. Всяко

...
Икономията е важно условие за успешното разпределяне на бюджета. Всяко
Коментари Харесай

Радиатор или духалка - кое е по-икономично?

Икономията е значимо изискване за сполучливото разпределение на бюджета. Всяко семейство се стреми да управлява своите разноски, по тази причина е от основно значение да се откроят уредите за отопление, които имат най-голяма тежест върху битовите ежемесечни сметки.

Отопляването е основен аспект за фамилния бюджет през студените месеци. Съществуват разнообразни способи за отопляване, които се дефинират надлежно от желанията и опциите на всяко домакинство.

Немалко фамилии се възползват от отоплението на нагревател или духалка. Ето кой от уредите е по-икономичен:

Важно е да се открои, че през днешния ден духалките се оферират от разнообразни марки и надлежно с разнообразни функционалности, което дефинира тяхната цена и изгодност. Това са вентилаторни печки, които имат два или повече реаотана. По-скъпите модели съставляват по-висока инвестиция, само че за сметка на това имат свойството да отопляват по-големи пространства.

 Духлака

Някои от по-скъпите духалки са способни да сгряват пространства от 85 куб. м. до 150 куб. м. В взаимозависимост от мощността на уреда, потреблението на сила варира от 2 киловата/час до 4 киловата/час. Въпреки това се оферират духалки, които употребяват повече сила и могат да доближат до 8 киловата/час. Те обаче имат по-добри характерности, безшумни са и имат по-добри отоплителни качества.

С тези числа излиза, че сметките за ток след използването на духалки може да варира от 15 лв. до 60-70 лв. на месец.

 Радиатор или духалка

По-икономичният вид се оказват радиаторите. Те използват по-малко сила, поради това че са снабдени с термореле, с което се контролира мечтаната температура. Освен това те имат функционалността за превключване сред реотаните и имат вентилатор, посредством който топлината се популяризира отмерено из помещението.

Други преимущества на радиаторите е, че са преносими, безшумни и се поддържат извънредно елементарно. Някои модели са доста икономични, като могат с 1 киловат/час са способни да отоплят помещение с размери 12 – 15 кв. м. Уредите могат да доближат и до мощ 2-3 киловата. Колкото по-висока е тяхната мощ, толкоз по-добри отоплителни качества имат. Всичко това обаче зависи от марката, модела и характерностите на радиатора.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР