Икономисти и анализатори са почти сигурни, че вропейската централна банка(ЕЦБ)

...
Икономисти и анализатори са почти сигурни, че вропейската централна банка(ЕЦБ)
Коментари Харесай

ЕЦБ и този път ще остави лихвите без промяна, прогнозират финансисти


Икономисти и анализатори са съвсем сигурни, че вропейската централна банка(ЕЦБ) ще резервира ставките на същото равнище след резултатите от предстоящотото съвещание, написа MarketWatch.

Европейският регулатор ще организира идващото си съвещание на 11 април, след което най-вероятно няма да промени параметрите на паричната политика. В момента базовата рента на ЕЦБ по заемите е 4,5% годишно, по депозитите - 4%, по маржин заемите - 4,75%.

По-специално, анализаторите на Bank of America не чакат промени в лихвите. В същото време съгласно тях ръководителят на европейския регулатор Кристин Лагард ще уточни, че последните данни са дали на ЕЦБ малко повече убеденост в постигането на задачата за инфлация, която е ориентирана към 2%, само че тази убеденост към момента не е задоволително висока, с цел да понижи лихвите в този момент.

През март растежът на потребителските цени в еврозоната се забави до 2,4% от пика от 10,6% през октомври 2022 година, само че ЕЦБ се нуждае от повече доказателства за намаляване на ценовия напън, отбелязва още MarketWatch. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР