Икономистът Владимир Каролев съобщи, че ще инициира подписка срещу велоалеята

...
Икономистът Владимир Каролев съобщи, че ще инициира подписка срещу велоалеята
Коментари Харесай

Каролев прави подписка срещу велоалея в центъра на София



Икономистът Владимир Каролев заяви, че ще инициира подписка против велоалеята на столичната централна улица "Георги С. Раковски ".

"Аз ще пускам подписка ли, какво ще е - това безумство, наречено велоалея, да бъде отстранено - през вчерашния ден пътувах 17 минути от една точка до друга и по-късно минах пешком оттова за 2 минути, през тези 17 минути моята и всички коли са бълвали единствено газове - кой дизел, кой бензин. Такива тапи не е имало в никакъв случай, моят офис е там от 3 години ", разяснява Каролев пред bTV тази заран.

И от двете страни на платното има велоалея, което го стеснява по този начин, че когато водач на автомобил попадне след тролей, няма никакъв метод да го изпревари и би трябвало да се "влачи " след него.

По думите на икономиста това е неразбирателство - помолил собствен сътрудник да стои един час там и за това време минали единствено двама велосипедисти.

"Това е безумство, тъй като на прилежащите улици има от кое място да се минава и, апропо, те и в този момент минават оттова. Аз съм "за " да има велоалеи, само че там където има смисъл и това не прави сериозен проблем на автомобилния трафик. Нали се прави за екологията, а там има неведнъж нарастване на вредата от колите, ти пълзиш там просто, концепцията е велоалеята да понижи замърсяването, не да го усили. Да не приказваме, че е направена неправилно, ограничителите би трябвало да са обърнати в другата посока, тоя дето ги е слагал, не се е замислил доста ", сподели още Каролев.

През октомври, откакто велоалеята беше разчертана и стартира слагането й, се надигна неодобрение, тъй като в придвижването настъпи безпорядък. Тогава от общината оповестиха, че ще преправят велоалеята и по-късно ще има място за всички.

Само преди дни, откакто Владимир Каролев поведе дискусия по различен въпрос, обвързван с придвижването по пътищата, стана ясно, че свалянето на регистрационни номера поради изтекла шофьорска брошура може да отпадне. Това се случи, откакто икономистът самичък остана без номерата на автомобила си, тъй като въобще не бил обърнал внимание, че свидетелството му за правоуправление е с изминал период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР