Икономистът Николай Василев представи най-новата си книга озаглавена Next.bg -

...
Икономистът Николай Василев представи най-новата си книга озаглавена Next.bg -
Коментари Харесай

Николай Василев представи четвъртата си книга - уважиха го цар, президент, политици и бивши премиери

Икономистът Николай Василев показа най-новата си книга озаглавена „ Next.bg - Книга за реформатори, ястреби и щъркели ”. Тя показва част от идващото потомство промени, нужни за модернизацията на страната ни в разгара на XXI век. Книгата съдържа 40 глави в 400 страници, които засягат тематики, свързани с политика и стопанска система.

Цар Симеон II, някогашните министър председатели Сергей Станишев и Пламен Орешарски, актуалният длъжностен вицепремиер Атанас Пеканов, президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова,  Тома Биков, Делян Добрев и Деница Сачева от ГЕРБ, проф. Николай Габровски,  проф. Огнян Герджиков, Гергана и Соломон Паси, Меглена Плугчиева,  Антония Първанова, Борислав Великов и доста други политици, икономисти и дипломати бяха след  близо 400-те посетители на някогашния вицепремиер и министър в две държавни управления.

Това е четвъртата книга на Николай Василев, а предходните му книги са „ Енергия ” (2009г.), „ Меню за реформатори ” (2014г.) и „ Кариера или не? ” (2018г.)

„ Приоритетите на нацията на XXI век за мен са демографията, дълготрайната финансова непоклатимост, цивилизационният избор и опазването на границите от мигрантското цунами ”, разкри той.

Според Василев ние се будим всеки ден чудейки се какъв цивилизационен избор сме създали и къде би трябвало да бъдем в този момент.

„ В момента всеки ден преследваме по един рейс мигранти на автомагистралата с това може да се оправим, само че когато пристигна денят Х и група хора се насочат към границата кой ще се изправи против тях? А когато няколко стотин или милион души се насочат към границата ние по какъв начин ще се оправим? Отговорът е бедна ни е фантазията и не знам по какъв начин ще се оправим ”, безапелационен е той.

Василев е безапелационен, че ние би трябвало да вложим доста пари в възстановяване на качеството на границите ни.

„ Предлагам от държавния бюджет да се оферират приблизително по 20 000 лева на всяко новородено дете. Ако в България се раждат приблизително 60 000 деца всяка година, това са 1,2 милиарда лева ”, сподели той и изясни, че бюджетът ни е повишен през годините и можем да си го позволим. Гергана Паси, която е написала един от договарянията към книгата, описа, че всеки, който я прочете, без значение дали е бил или ще бъде в политиката, ще бъде инфектиран с концепцията за положителното ръководство.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР