Икономистът Евгений Кънев смята, че срещу руската пропаганда в България

...
Икономистът Евгений Кънев смята, че срещу руската пропаганда в България
Коментари Харесай

Евгений Кънев с решение срещу пропагандата у нас: Закон срещу дезинформацията

Икономистът Евгений Кънев счита, че против съветската агитация в България би трябвало да бъде основан Закон против дезинформацията . Според него демонтажът на Монумента на окупационната алена войска /МОЧА/ е „ ужасно начало за депутинизацията на България “ . По този мотив анализаторът е споделил следната обява във Фейсбук:

„ Днес е денят на Бащата. Честито на всички татковци!

Използвам този ден да се обърна към бащите на поправките в Конституцията. Следващата цел е освобождение от проруската медийна агитация у нас, ширеща се като „ независимост на словото “. Ако желаят да оказват помощ на доста българи да спрат да се кланят на кремълския им бащица.

Благодарение на съветската агитация, политическа тежест от употребата на дезинформация имат половината партии в Народното събрание. А президенството не се задоволява с разпространяване на нейните гледни точки, само че даже готви политически план „ Трети март “, който се опира на най-известния съветски мит в нашата история. /Вероятно затова отпадна концепцията за нов народен празник – да не дава подтик на този проект/.

Руската агитация е на първо място антиевропейска агитация. Като такава, тя удря най-много достоверните проевропейски партии у нас – което изцяло устройва ерзац евроатлантиците. А последните точно имат най-силен захват върху медийното наличие. Дори в случай че желаят могат да обезвреждат двамата представители на Радев в Съвет за електронни медии и той да вземе решения за събаряне на Волгини от БНР и Кошлуков от Българска национална телевизия – само че не го вършат.

От друга страна, ДАНС, която би трябвало да е сензитивна за съветската агитация като нарушаваща националния ни суверинитет е глуха за нея. Дори има мнение на нейни някогашни шефове отново в духа на интервенция в свободата на словото.

Затова решението би трябвало да е съществено – Закон против дезинформацията, който ясно:

  1. Отчита и признава съветската осведомителна война против България;
  2. Идентифицира нейните канали;
  3. Дава формулировка за съветска пропаганда;
  4. Задължава медиите да не отразяват формалните мнения на Кремъл и гледната точка на съветските държавни медии;
  5. Задължава ДАНС да събира и проучва всички обстоятелства за проруска агитация и рапортува на Съвета по сигурността към премиера;
  6. Задължава Съвет за електронни медии – посредством смяна и в неговия статут- да стопира всички източници на съветска агитация.

Разбира се, това са единствено насоки какво да се прави, което би трябвало да бъде издържано правно и съгласно положителни практики в други европейски страни.

В линк съм дал какво предлага Европейската комисия и европейски институти по тематиката.

Демонтажът на МОЧА е едно ужасно начало за депутинизацията на България. Но този развой няма по какъв начин да продължи в провинцията, в случай че преди този момент не се извърши депутинация на медийното пространство – което зареди гневната опозиция в София. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР