Икономистът Евгений Кънев смята, че резултатът от местните избори е

...
Икономистът Евгений Кънев смята, че резултатът от местните избори е
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Резултатите от изборите са в рамките на очакванията

Икономистът Евгений Кънев счита, че резултатът от локалните избори е в границите на упованията . Той показа следния си разбор във Фейсбук:

„ Резултатите от изборите са в границите на упованията. Надявах се на по-голяма преднина в София и по-малка разлика в Пловдив, Варна е приятна изненада. Шансове в Благоевград, Разград и Велико Търново.

Поздравления за мощното показване на Ваня Григорова, с която се познаваме. А резултатът на Хекимян беше явен след избора му по технологията на Цецка Цачева в последния миг.

Битката за София обаче надалеч не е завършила – изключително, в случай че Върховен административен съд оправдае безумието на ЦИК. А поради неговата интензивност (тогава с решение незабавно в неделя, а не както в този момент три дни заради липса на “техническо време ”) за връщането на мафията на Капитан Андреево – съм много песимистичен.

Очаквам мощно задвижване на крайните квартали, както стана през 2019 г, които взеха решение вота. ГЕРБ може и да е изнемощял, само че неговите апетити към Софийска община надали. Още повече, че всички след първите двама кръжат към ГЕРБ и не се знае Българска социалистическа партия чие болшинство би предпочела в СОС.

По обикновената логичност на корупционния нрав – от кого бих имал повече изгода като кмет – няма нищо чудно, без значение какво споделя ББ, всички старания да бъдат впрегнати в интерес на претендента на левицата. Още повече, че в нейната кандидатура доста повече тежест имат лобитата към двамата червени президенти – ортаци на ББ и Пеевски – в сравнение с Нинова.

Чувам към този момент и безумни приказки на имащи се за демократи хора, че Българска социалистическа партия е за предпочитане пред Държавна сигурност. Нещо като борбата сред синята якичка и сребърната лъжичка било. Ами в това няма нищо дясно. Не единствено поради икономическата идеология, а поради главната разлика сред комунизма и свободата.

Дали гласуваш класово за човек като част от класа, група, племе, жанр или за него съответно като персона. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР