Икономистът Деян Николов е кандидатът за кмет на София на

...
Икономистът Деян Николов е кандидатът за кмет на София на
Коментари Харесай

Икономистът Деян Николов е кандидатът на Възраждане за кмет на София

Икономистът Деян Николов е претендентът за кмет на София на " Възраждане ". Той е секретар на партията в София и народен представител в 49-отото Народно събрание.

При представянето си той даде обещание вложения в кварталите, повече пълномощия за регионите кметове, доста локални референдуми и проверка на подизпълнителите, които се грижат за почистването на столичния град.

„ Както знаете декларирахме още преди месец, че ще участваме в кметската конкуренция освен в София. Това е мястото, което концентрира една трета от икономическия напредък на страната “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

По думите му, България има потребност от децентрализацията, съществено районно обмисляне, което да облекчи задъхващата се столица. Той дефинира София като съвременно и постиндустриално гето.

Според Костадинов, препоръчаният от тях претендент дава отговор на всички критерии, градът да стане чист, зелен, работещ етикет на тази страна. „ Искаме с делата си и с работата си София да се трансформира мечтано място за развъждане на деца “, съобщи Костадинов и акцентира, че претендентът им през 2017 стартира работа в компания в областта на изкуствения разсъдък, през 2019 става отпред на плановия екип на компанията, работи сполучливо с компании от целия свят, Европа, Сингапур, Съединени американски щати, Израел, а от 2022 година е действен шеф на компанията.

„ За мен е голяма отговорност, най-важният град, за жалост има големи проблеми, които следим от години. Моделът на ръководство е оставал еднакъв. Имаме голям запас в София, само че се разпределя по доста неправдив метод. Удовлетворяват се съответни ползи, без значение кой е кмет. Нашият екип работи на концептуално равнище, ще предложим напълно нова философия по какъв начин да се обърне наклонността, това което следя е една сегрегация, тъй като ресурсите се наливат в централната част на града, имаме голям брой крайни квартали, които са занемарени, бизнес ползите нямат потребност да влагат и развиват. Ще предложим напълно нова философия по тази причина по какъв начин София би трябвало да се ръководи - децентрализация на власт. Имаме законно определени районни кметове, само че те нямат власт, тъй като бюджетът е нищожен. Аз ще бъда кмет, който желае София да се развива. Не мога да оправя всяка една плочка, да се занимая с всеки проблем. Има едни хора, които живеят в затворени комплекси и други които живеят в гета. Кметът не би трябвало да върви да мери фугите на плочките, а да управлява процесите в града, да има визията за създаването на тактиката в идващите не 4 а 14 години “, съобщи Николов.

Основни цели той очерта оправянето със тапите, трафика и пренаселването на София.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР