Икономиките на Франция и Испания изпаднаха в дълбока рецесия, информира

...
Икономиките на Франция и Испания изпаднаха в дълбока рецесия, информира
Коментари Харесай

Испания изпадна в дълбока рецесия

Икономиките на Франция и Испания изпаднаха в дълбока криза, осведоми Агенция Франс Прес.

Пандемията от ковид забави стопанската система на Франция с 8,3 на 100, демонстрира формалната статистика на INSEE.

Все отново данните са малко по-добри от предварителните прогнози за 9,0% спад на стопанската система.

Френската стопанска система се сви с 1,3% през първите три месеца на 2020 година Правителството смяташе, че стопанската система ще се свие с повече от 11% през годината.

От INSEE означават, че по време на втората обсада през годината стопанската система се е забавила доста по-малко спрямо първата обсада от март до май 2020 година

Но единствено през последната четвърт Брутният вътрешен продукт е надолу с 5% спрямо последното тримесечие на 2019 година

Икономиката на Франция регистрира растеж от 1,5 на 100 през 2019 година, което е едно от най-хубавите представяния в Европа, само че сривът през предходната година е най-голямата криза от Втората международна война.

Испанската стопанска система се забави с 11% през 2020 година, оповестяват от Националния статистически институт. Данните като цяло са в сходство с прогнозата на испанското държавно управление, макар че Международният валутен фонд предвиждаше 12,8 на 100.

Испания приключи годината с спомагателни повече от половин милион безработни, откакто туризмът и хотелиерството са изключително тежко наранени от пандемията.

През предходната година стопанската система на Германия се сви с 5,0%, а на Съединени американски щати с 3,5%
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР