Икономиките на богатите държави ще се свият двойно повече, отколкото

...
Икономиките на богатите държави ще се свият двойно повече, отколкото
Коментари Харесай

Климатичните промени са сериозна заплаха за икономиките на богатите държави

Икономиките на богатите страни ще се свият двойно повече, в сравнение с по време на рецесията с Covid-19, в случай че не съумеят да се оправят с увеличаващите се излъчвания на нездравословни газове, демонстрира нов отчет на " Оксфам " и швейцарския институт Ре, съобщи БНР. Страните от Г-7 ще изгубят близо 5 трилиона $ до 30 години, в случай че температурите се покачат с 2,6 градуса, каквито са прогнозите.

В публикувания отчет преди срещата на високо ниво тази седмица на страните от Г-7 се споделя, че техните стопански системи са се свили с 4,2% по време на пандемията, само че че вследствие на климатичните промени загубите могат да възлязат на 8,5 на 100 от брутния вътрешен артикул., което в парично измерение е към 5 трилиона $.

Конкретно за Англия този % е 6,5 годишно до 2050 година въз основата на сегашната политика и планиране. За съпоставяне загубите биха възлизали на 2,4%, в случай че се изпълнят задачите от климатичното съглашение от Париж. Много други страни ще бъдат наранени доста повече, измежду които Индия, чиято стопанска система ще се свие с четвърт при увеличение на температурите с 2,6 градуса до 30 години.

Лидерите на страните от Г-7 – Англия, Съединените щати, Япония, Канада, Франция, Германия и Италия, както и представители на Европейски Съюз, ще се срещнат в петък в британското графство Корнуол, с цел да обсъдят световната стопанска система, имунизациите, бизнес налозите и климатичната рецесия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР