Икономиката отива надолу и никой не го забелязва. Имаме спад

...
Икономиката отива надолу и никой не го забелязва. Имаме спад
Коментари Харесай

Васил Велев: Отчитаният ръст в преките чуждестранни инвестиции е пълна манипулация

„ Икономиката отива надолу и никой не го вижда. Имаме спад на продажбите в промишлеността няколко следващи месеца. Има спад на заетостта за последното тримесечие с близо 70 000 души, има спад на експорта ”.  Това сподели Васил Велев – ръководител на АИКБ в „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS. 

Според него регистрираният растеж в директните задгранични вложения е „ цялостна операция ”. „ Няма никакъв растеж, усилва се облагата на към този момент направените задгранични вложения ”, сподели Велев.

Запитан би трябвало ли да бъде заменен финансовия министър Асен Василев, представителят на работодателите изясни, че те имат съществени разлики с водената от него политика. „ Този финансов министър счита, че би трябвало да се взимат заеми, да се харчи съвсем безсистемно, да има помощи за всички – без значение имат ли потребност, или не ”, изясни той.

Велев сподели, че даже записаното в управленческата стратегия не е изпълнено. „ Инвестициите са под 15% като разноски за дълготрайни материални активи към Брутния вътрешен артикул – това е под всякаква минимална граница ”, сподели Велев и напомни, че преди тези инвестиции са били 36%, а в другите европейски страни това перо е 25%.

„ По-честно е да се отиде на избори и да се направи коалиция след вота, която да ръководи 4 години – с стратегия, с ясни цели и с промени, които да се заложат в предизборната акция ”, е мнението на Велев. Според него ротацията на кабинета не е добър вид.

„ Не е добре да продължаваме по този начин. Управляващите мъчно беседват между тях, а ние желаеме да беседват и с тези, които основават богатствата ”, сподели представителят на работодателите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР