Икономиката на Великобритания се намира в тежка криза и буквално

...
Икономиката на Великобритания се намира в тежка криза и буквално
Коментари Харесай

Британската икономика е изправена пред тежка рецесия

Икономиката на Англия се намира в тежка рецесия и безусловно е изправена пред напълно действителен риск да изпадне в криза през лятото, написа Guardian. В страната се следи най-голямото стесняване на приходите за семействата от средата на 50-те години на предишния век, до момента в който увеличаващата се инфлация лимитира опциите на потребителите, настояват специалисти.

Двойният удар от по-бавен стопански напредък след края на локдауна и увеличаващата се цена на живота след съветското навлизане в Украйна, може да докара да спад на Брутния вътрешен артикул в две следващи тримесечия, а това би означавало криза.
 Инфлацията във Англия се
Инфлацията във Англия се " изкачи " до 30-годишен най-много

Очаква се финансовият министър да разгласи ограничения за намаляване на резултата от повишаването

След по-слабото от предстоящото показване на растежа през февруари и с темпа на инфлация, достигащ най-високите равнища предишния месец от 1992 година насам, прогнозите на специалистите са, че Брутният вътрешен продукт на Англия в този момент е на път да нарасне с към 1% през първото тримесечие на 2022 година, преди " да тръгне на заден ход това лято ".

Според анализаторите интензивността ще бъде понижена с спомагателните почивни дни за платинения празник на кралицата през юни, защото формалните празници нормално водят до спад на общата икономическа продукция.

Предупрежденията идват откакто шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че световния напредък ще се забави през тази и идната година, поради следствията от Covid-19 и войната в Украйна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР