Икономиката на Шотландия е изправена пред ежегодни загуби в размер

...
Икономиката на Шотландия е изправена пред ежегодни загуби в размер
Коментари Харесай

Шотландия губи по £16 млрд. на година от Брекзит

Икономиката на Шотландия е изправена пред годишни загуби в размер на 16 милиарда английски лири поради излизането на Англия от Европейски Съюз.

Това излиза наяве от прогнози на шотландското държавно управление, представени от " Гардиън ".

В новия разбор се предизвестява, че " корав " Брекзит, при който Англия ще разчита единствено на разпоредбите на Световната комерсиална организация, ще коства 12,7 милиарда лири на Шотландия и ще аргументи действителен спад на приходите на семействата с 9,6% или 2 263 английски лири на глава от популацията.

Ако Англия остане в Европейски Съюз, стопанската система й ще нарасне с 2,4% . Този растеж ще прибави 3,6 милиарда лири към стопанската система на Шотландия , излиза наяве от разбора.

Решението за излизане от съюза ще коства 16 милиарда лири на Шотландия, което е повече от 10% от Брутният вътрешен продукт на страната.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че отчетът демонстрира, че Англия би трябвало да остане част от единния пазар , само че тя добави, че държавното управление й избира цялостно участие в Европейския съюз.

Въпреки растящата поддръжка за втори референдум за Европейски Съюз, първият министър акцентира, че най-голямата опция за попречване " корав " Брекзит идва от обединението от опозиционни партии и анти-Брекзит консерватори, които поддържат участието в единния пазар.

Анализът включва три сюжета и евентуалното им въздействие върху стопанската система : оставане в единния пазар, подписване на съглашение за свободна търговия като това сред Канада и Европейски Съюз и връщане на главните правила на СТО. Стърджън предизвести, че всички разновидности ще обиден стопанската система.

Членство в единния пазар ще докара до 2,7% понижаване на Брутният вътрешен продукт (688 паунда по-малко на глава от населението), със съглашение за свободна търговия се планува 6,1% спад ( 1 610 лири на глава от населението) и с разпоредбите на СТО Брутният вътрешен продукт ще се свие с 8,5% (2 263 лири по-малко на човек).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР