Икономиката на САЩ разкри нови 261 000 работни места през

...
Икономиката на САЩ разкри нови 261 000 работни места през
Коментари Харесай

Безработицата в САЩ нарасна до 3.7%

Икономиката на Съединени американски щати разкри нови 261 000 работни места през октомври, а равнището на безработица се увеличи до 3,7%. Това демонстрира последната месечна информация на заетостта от Бюрото по трудова статистика, оповестена в петък, осведоми CNN.

Общото нарастване на работните места е по-ниско от ревизираното число за септември от 315 000.

Икономистите чакаха по-слаб растеж на безработицата до едвам 3,6%. Все отново той е невисок съгласно историческите стандарти - 3,5% през септември подхожда на най-ниското равнище от половин век.

Докато добавените 261 000 работни места за октомври са най-малкото месечно нарастване на работните места за стопанската система на Съединени американски щати от декември 2020 година, това също е солидно нарастване по исторически стандарти. Икономиката разкриваше приблизително 183 000 работни места на месец през десетилетието преди пандемията.

Пазарът на труда в Съединени американски щати остава доста мощен макар възходящите страхове на доста икономисти, че се задава криза, и напъните на Федералния запас да понижи темпа на стопански напредък като метод за битка с по-високите цени.

Председателят на Фед Джеръм Пауъл предизвести, че стопанската система може да се наложи да редуцира работни места, в случай че натискът върху цените би трябвало да бъде овладян. До момента поредицата от огромни нараствания на лихвените проценти на Фед не е спряла работодателите да търсят повече помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР