Икономиката на САЩ през третото тримесечие се е разширила с

...
Икономиката на САЩ през третото тримесечие се е разширила с
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ расте с 5,2% - повече от очакваното

Икономиката на Съединени американски щати през третото тримесечие се е разширила с 5,2% на годишна база, съгласно ревизирани данни от Министерството на търговията на страната.

Това е оптималният ритъм на нарастване от интервала октомври -декември 2021 година, когато беше регистриран растеж от 4,9%.

По този метод темпът на повишаване на брутния вътрешен артикул (БВП) се форсира доста по отношение на второто тримесечие, когато главният стопански индикатор се усили с 2,1%.
 Три знака, че стопанската система на Съединени американски щати е пред криза
Три знака, че стопанската система на Съединени американски щати е пред криза

Много опасности ще окажат въздействие върху потребителските привички

Средно анализаторите предвидиха проверка на растежа на Брутният вътрешен продукт до 5%, съгласно изследванията на Trading Economics и MarketWatch.

Потребителските разноски, които съставляват две трети от стопанската система на Съединени американски щати, са нарастнали с 3,6% през интервала юли-септември (предварително беше регистриран растеж от 4%, което също е най-голямото нарастване от последното тримесечие на 2021 година насам).

Увеличението на държавните разноски е ревизирано на 5,5% от 4,6%, на вложенията в жилищно строителство - на 6,2% от 3,9% (първо нарастване на цифрата от две години насам).

Основният показател PCE (промени в потребителските цени без разноските за храна и енергия), който Федералният запас следи от близко, когато прави оценка рисковете от инфлация, се увеличи с 2,3% през третото тримесечие по отношение на предходните три месеца. Това е минималното нарастване от четвъртото тримесечие на 2020 година През второто тримесечие индикаторът нараства с 3,7%.
 Рецесията идва скоро? Ето по какъв начин да се подготвите за нея
Рецесията идва скоро? Ето по какъв начин да се подготвите за нея

" Печалбите постоянно спадат, когато Съединени американски щати изпаднат в криза

Нежилищните вложения бяха ревизирани нагоре, с цел да покажат растеж от 1,3% вместо в началото изчислен спад от 0,1%, защото спадът в оборудването беше по-кратък (-3,5% против -3,8% в предварителната оценка) и структури скочиха с 6,9% (срещу 1,6%). Също по този начин, жилищните вложения се покачиха за първи път от близо две години и с доста по-бързи темпове от първичните упования (6,2% против 3,9% в предварителната оценка).

От друга страна, потребителските разноски се покачиха с 3,6%, малко по-малко от 4% в предварителната оценка, само че остават с максимален напредък от Q4 на 2021 година Забавянето се дължи основно на разноските за услуги.

Износът е скочи с 6% (срещу 6,2%), а вносът се усили по-малко (5,2% против 5,7%), сочат данните на Бюрото за стопански разбори на Съединени американски щати, представени от Trading Economics.
 Икономиката на Съединени американски щати е свръхзадлъжняла - следствията
Най-голямата стопанска система в света е свръхзадлъжняла - следствията

Наскоро държавният дълг на Съединени американски щати доближи исторически връх от 33 трилиона $

Информацията, показана от Министерството на търговията, е втората от трите оценки за измененията в Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. Публикуването на окончателните данни за третото тримесечие е планувано за 21 декември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР