Икономиката на САЩ нараства с 3,2% през последното тримесечие на

...
Икономиката на САЩ нараства с 3,2% през последното тримесечие на
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ продължава да расте

Икономиката на Съединени американски щати нараства с 3,2% през последното тримесечие на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на миналата година и след солидна агресия с 4,9% през предходното тримесечие. Това сочат данни на Бюрото за стопански разбори към Департамента по търговия.
 
 Уолстрийт, американски финанси Уолстрийт, американски финанси Източник: Getty Images
Потребителските разноски, които са главен мотор на икономическия напредък, бяха ревизирани във възходяща посока до покачване през четвъртото тримесечие на предходната година с 3,0% при предходна оценка за повишаване с 2,8%. Тази възходяща проверка се дължи най-много на по-добри повишаване на разноските за услуги (повишение с 2,8% при предходна оценка за напредък с 2,4%).
 
 Американска стопанска система Американска стопанска система Източник: Ройтерс
В същото време обаче частните бизнес ресурси лишиха 0,27 процентни пункта от икономическия напредък при предходна оценка за добавени 0,07 пункта. Държавните разноски пък набъбнаха по-сериозно (с 4,2% при 3,3% предходна оценка).
 
Нежилищните вложения също се покачиха (с 2,4% по отношение на 1,9% първа оценка), както и вложенията в инфраструктура (със 7,5% вместо с 3,2%), а тези в съоръжение означиха спад с 1% при предходна оценка за повишаване с 1%. Жилищните вложения се покачиха с 2,9% при първа оценка за напредък с 1,1%.
 
Износът през последното тримесечие на 2023 година набъбна с 6,4% (при предходна оценка за покачване с 6,3%), до момента в който вносът се усили с 2,7% (под предходна оценка за 1,9%). За цялата 2023 година стопанската система на Съединени американски щати набъбна с 2,5% след покачване с 1,9% през 2022 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР