Икономиката на САЩ нарасна за второ поредно тримесечие в края

...
Икономиката на САЩ нарасна за второ поредно тримесечие в края
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ нарасна с 2.1% в края на 2019 година

Икономиката на Съединени американски щати набъбна за второ следващо тримесечие в края на 2019 година с 2,1% с помощта на възстановяване на износа при внезапно стесняване на вноса, демонстрира експресна оценка на Департамента по търговия.

Основна поддръжка за икономическия напредък през интервала октомври - декември 2019 година оказа повишаването на американския експорт с 1,4%, до момента в който вносът се срина с цели 8,7% на фона на комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай. По този метод чистия износ способства с 1,48 процентни пункта към растежа с 2,1% на Брутният вътрешен продукт през последното тримесечие.

Потребителските разноски обаче, които образуват към две трети от общия американски стопански напредък, се покачиха през четвъртото тримесечие на предходната година с едвам 1,8% след нарастване с 3,2% през третото тримесечие и растеж с 4,6% през второто тримесечие (най-солиден напредък от края на 2014-а година). По този метод разноските на семействата способстваха за икономическия напредък с 1,2 процентни пункта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР