Икономиката на САЩ миналата година е нараснала с най-бърз темп

...
Икономиката на САЩ миналата година е нараснала с най-бърз темп
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ: С най-голям растеж от времето на Рейгън

Икономиката на Съединени американски щати предходната година е повишена с най-бърз ритъм откогато на власт бе президентът Роналд Рейгън, възстановявайки се от късата, само че опустошителна криза, настъпила през 2020 година поради коронавирусната пандемия.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната се е повишил с 5,7 на 100 през 2021 година. Това е най-силният напредък за календарна година от скока със 7,2 на 100 през 1984 година, който също бе предшестван от криза.

За последното тримесечие на предходната година най-голямата международна стопанска система е повишена със постоянните 6,9 на 100 годишно, сочат данните, оповестени в четвъртък от министерството на търговията.

Очаква се американската стопанска система да продължи да пораства тази година въпреки и с по-бавен ритъм, притисната от инфлацията и продължаващата пандемия. Мнозина икономисти намаляват прогнозите си за настоящото тримесечие, обхващащо интервала януари-март, поради разновидността Омикрон.

За цялата 2022 година Международният валутен фонд (МВФ) предвижда закъснение на растежа на Съединени американски щати до 4 на 100.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР