Икономиката на Съединените щати е нараснала със солидните 4,2 на

...
Икономиката на Съединените щати е нараснала със солидните 4,2 на
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ е нараснала със солидните 4,2 на сто

Икономиката на Съединените щати е повишена със солидните 4,2 на 100 на годишна основа през второто тримесечие - най-хубавият резултат от близо четири години - само че съгласно икономистите наподобява растежът е забавил ритъм през сегашните три месеца, частично поради пречките, свързани с търговията, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на търговията заяви, че брутният вътрешен артикул (БВП) - сплотяващ производството и услугите в страната - е останал без смяна по отношение на предварителната оценка предишния месец.

Солидното нарастване на Брутният вътрешен продукт постоянно е представено от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като доказателство, че неговата икономическа стратегия работи.

При все това огромна част от този напредък отразява краткотрайно нарастване на износа на соя и други американски артикули преди влизането в действие на контрамитата, провокирани от комерсиалната политика на Тръмп.

През първото тримесечие икономическият напредък на Съединени американски щати беше 2,2 на 100, напомня Франс прес.

Увеличението на Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие е подкрепено от солидните потребителски разноски, които са нарастнали с 3,8 на 100 - най-бързият ритъм от края на предходната година - както и огромните вложения на фирмите. Увеличението на федералните разноски е било с 3,7 %. Износът е повишен с 9,3 на 100, а вносът е намалял с 0,6 %, което е повече от оповестеното преди и това е помогнало за усилването на растежа.

За третото тримесечие икономистите чакат напредък от над 3 %.

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати, което през вчерашния ден увеличи лихвите си за трети път тази година, преразгледа към нарастване прогнозата си за растежа за цялата година до 3,1 на 100 по отношение на оповестените по-рано 2,8 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР