Икономиката на Обединеното кралство ще спада с 300-годишен рекорд от

...
Икономиката на Обединеното кралство ще спада с 300-годишен рекорд от
Коментари Харесай

Британската икономика пада с 11,3% тази година, рекорд от Големия студ на 1709 г.

Икономиката на Обединеното кралство ще спада с 300-годишен връх от 11,3% за тази година , разяснява финансовият министър Риши Сунак, представен от медиите на острова.

Но добави, че се чака да нарасне с 5,5% през идната година, по-късно с 6,6%, по-късно с 2,3% , по-късно с 1,7% и по-късно с 1,8%. Производството ще се върне на равнищата преди рецесията до четвъртото тримесечие на 2022 година, има вяра той.

Правителството взима заем от 394 милиарда паунда тази година, или 19% от Брутният вътрешен продукт . Това е най-високото равнище на заем в историята, в спокойно време, добавя той.

Правителството ще похарчи £2,9 милиарда за скица за рестартиране на заетостта . Правителството ще обезпечи повишение на заплатите на лекарите и медицинските сестри в NHS.

Нарастването на заплатите в останалата част от обществения бранш ще бъде сложено на пауза през идната година. Но хората с ниско възнаграждение ще получат нарастване на заплатите. Всеки, който печели по-малко от междинната заплата £24 000, ще получи нарастване на заплатата от £250.

Повечето служащи от обществения бранш ще получат нарастване на заплатите.

Шестата по величина стопанска система в света се свива най-вече от " Големия мраз " от 1709 година - преди да нарасне с 5,5% през 2021 година, сподели Сунак, когато разгласи едногодишен проект за разноски.

" Нашата незабавна здравна помощ още не е завършила. И нашата икономическа изключителна обстановка едвам в този момент стартира ", сподели той пред Народното събрание, обещавайки повече пари за здраве и битка с безработицата.

През 2019/20 година във Англия заемите бяха единствено 2,5% от Брутният вътрешен продукт , само че тази година близо 56 000 британци са умряли от COVID-19, най-високата смъртност в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР