Икономиката на нарасна по-силно от прогнозираното през второто тримесечие на

...
Икономиката на нарасна по-силно от прогнозираното през второто тримесечие на
Коментари Харесай

БВП на Великобритания расте, напук на пандемията

Икономиката на набъбна по-силно от плануваното през второто тримесечие на годината преди предстоящото следващо внезапно закъснение на растежа предвид на сериозните проблеми напоследък с доставките и предлагането, в това число и острия дефицит на водачи на камиони, предава БНР.

Брутният вътрешен артикул на Обединеното кралство се увеличи през интервала април - юни с 5,5% по отношение на първото тримесечие, когато се сви с 1,4 на 100, до момента в който предишна оценка на английската статистика ONS беше за по-скромен напредък от 4,8 на 100.

Това значи, че към този момент се намира с 3,3% под равнището си от края на 2019 година (от преди ).

Спрямо второто тримесечие на 2020 година английската стопанска система набъбна с 23,6 на 100.

Разходите на семействата са съдействали най-вече за икономическия напредък през второто тримесечие, когато те набъбнаха със 7,2% след спад с 4,4% при започване на годината.
 Британската стопанска система с най-бързо възобновяване в Европа Британската стопанска система с най-бързо възобновяване в Европа
Икономиката на Обединеното кралство се чака да пораства по-силно от предстоящото, съгласно последната прогноза на Организацията за икономиче...

Държавното ползване (разходи) пък скочиха през второто тримесечие с 8,1%.

В същото време брутното формиране на главен капитал се е нараснало с 0,8%, за разлика от спада с 3% през предходното тримесечие, като покачването се дължи на скок с 4,5% на бизнес вложенията.

Производството, строителството и услугите се усилиха през второто тримесечие, защото продължи разхлабването на противоепидемичните ограничения в друга степен в Англия, Шотландия и Уелс.

През второто тримесечие продукцията в областта на услугите набъбна с цели 6,5 на 100, производството се е усили с 1,0%, а строителството - с 3,8 на 100, възстановявайки равнищата си от преди пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР