Икономиката на Гърция се очаква да нарасне с 1,8% през

...
Икономиката на Гърция се очаква да нарасне с 1,8% през
Коментари Харесай

Очаква се икономиката в Гърция да нарасне с 1,8 на сто през 2023 г.

Икономиката на Гърция се чака да нарасне с 1,8% през идната година, съгласно заложените параметри бюджета на страната за 2023 година Това е малко по-ниска прогноза спрямо цифрите, планувани предишния месец, защото по-високите разноски за сила и инфлацията оказват въздействие, оповестява „ Катемарини “.

Окончателният бюджет за 2023 година, импортиран в Народното събрание в понеделник, е първият оповестен от Гърция от 12 години, който е освободен от директния надзор или „ засиленото наблюдаване “, под който беше подложена от европейските кредитори по време на финансовата рецесия.

Докато данните за икономическия напредък на Гърция за идната година са малко по-ниски от 2,1%, планувани предишния месец, бюджетът планува ненапълно усъвършенстване на растежа тази година, от 5,6% спрямо 5,3%, заложени в проектобюджета.

„ Бюджетът за 2023 година беше направен в условия на огромна неустановеност във връзка с геополитическите развития на световно равнище “, се споделя в известие на Министерството на финансите, акцентирайки енергийната рецесия, инфлацията, увеличените разноски за опазване на здравето заради пандемията от COVID-19 и увеличените разноски в защитата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР