Икономиката на еврозоната вероятно вече се свива, а рецесията ще

...
Икономиката на еврозоната вероятно вече се свива, а рецесията ще
Коментари Харесай

Голдман Сакс: Еврозоната ще изпадне в рецесия през втората половина на годината

Икономиката на еврозоната евентуално към този момент се свива, а рецесията ще продължи до края на годината. Това сочат планирани данни на американската банкова група " Голдман Сакс " (Goldman Sachs Group), заяви Блумбърг.

Според Свен Яри Стен, основен икономист на банката за Европа и неговия екип, понижението на брутния вътрешен артикул на страните приели еврото ще възлиза на 0,1 на 100 през третото тримесечие и на 0,2 на 100 през четвъртото тримесечие. Експертите чакат растежът да се завърне през идната 2023 година

Причините за евентуалната криза включват спирания на енергийните доставки от Русия, края на възобновяване на бранша на услугите след пандемията, по-слаб растеж на световната стопанска система и политическа неустойчивост в Италия, която може да забави изплащането на финансовата помощ от Брюксел към Рим.

Според икономистите на " Голдман Сакс " Германия и Италия са в очевидна криза през втората половина на годината, до момента в който стопанските системи на Испания и Франция не престават да порастват. Рисковете пред по този начин направената прогноза са за " по-силна криза при положение на още по-сериозно спиране на газовите потоци, възобновен интервал на понижен спред в доходността на държавни облигации или криза в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР