Икономиката на еврозоната се влоши през октомври, тъй като високата

...
Икономиката на еврозоната се влоши през октомври, тъй като високата
Коментари Харесай

В Еврозоната: Икономическата активност се влошава, задава се рецесия

Икономиката на еврозоната се утежни през октомври, защото високата инфлация и страховете от засилваща се енергийна рецесия въздействат на потребителското търсене и прибавят причини, че валутният съюз ще изпадне в криза през зимата, заяви Ройтерс.

Производствената интензивност в еврозоната през октомври се е свила с най-бързия си ритъм от края на 2020 година, съобщи Българска телеграфна агенция. Месец по-рано немските промишлени поръчки регистрираха понижение с повече от предстоящото, защото търсенето на експортни артикули потъна, проправяйки пътя към рецесията пред най-голямата стопанска система в Европа.

Окончателните данни за еврозоната, на показателя на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (РMI), на рейтингова организация " Стандард енд Пуърс глоубъл " (S&P Global), демонстрираха спад до 23-месечен най-малко от 47,3 през октомври по отношение на маркираните 48,1 през септември. Прогнозите бяха за малко по-слабо показване, като показателят се очакваше да доближи 47,1, по 100 степенната канара, при която стойностите под 50 демонстрират стесняване на интензивността на мениджърите.

" Окончателните данни за показателя Пи Ем Ай (PMI) в еврозоната за октомври рисуват ясна картина на спадаща интензивност и стремглаво висока инфлация ", сподели Джак Алън-Рейнолдс от консултантска компания " Кепитъл икономикс " (Capital Economics).

По думите му " макар че към момента знакът не се е свил с 0,5 на 100, което чакаме да се случи през четвъртото тримесечие (спрямо третото тримесечие), новите поръчки и показателят на мениджърите по доставките допускат, че по-лошото следва ".

Във Франция, втората по величина стопанска система в Евросъюза, по-ранни данни демонстрираха, че промишленото произвеждане е намаляло през септември, макар че нейният показател Пи Ем Ай демонстрира, че растежът на бранша на услугите се е забавил по-малко от в началото плануваното през октомври.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР