Икономиката на еврозоната изпитва проблеми, в същото време рисковете за

...
Икономиката на еврозоната изпитва проблеми, в същото време рисковете за
Коментари Харесай

ЕЦБ се притеснява от високия дълг, слабите банки и ценовия балон на недвижимите имоти

Икономиката на еврозоната изпитва проблеми, в това време рисковете за финансовата непоклатимост нарастват, разгласи Европейската централна банка, наблягайки дълъг лист от вероятни уязвимости - от ценови балон при пазарите недвижими парцели до висок държавен дълг и от Брекзит до ескалация на комерсиалните напрежения.

ЕЦБ означи, че икономическият напредък в района на единната валута се забави внезапно през миналата година, а международната комерсиална война би могла да навреди още по-сериозно на бизнес настройките, като по този метод се усили риска от нездравословни съмнения на финансовите пазари, оповестява БНР.

"Предизвикателствата пред финансовата непоклатимост се усилват на фона на рисковете за икономическите вероятности ", означи централната банка при показване на постоянния си шестмесечен обзор за финансовата непоклатимост в еврозоната.

"Ако зародят отрицателни опасности за растежа, разноските за финансиране при уязвимите страни евентуално ще се усилят, което може да докара до опасения за устойчивостта на дълга ", показва ЕЦБ.

Предупрежденията на централната банка идват в миг, когато се чака Европейска комисия да стартира дисциплиниращи ограничения против Италия през идната седмица за нарушение на фискалните правила на блока. "Липсата на фискална дисциплинираност, забавянето на фискалните и структурните промени, или даже поврат в промените от предишното, могат да възобновят натиска върху по-уязвимите страни ", означи ЕЦБ, без обаче да засяга съответно Италия, само че намеквайки за повишение на така наречен "рискови награди " на италианските държавни облигации.

Високо задлъжнелите компании и страни са изправени пред "постоянни опасности за икономическия напредък ", предизвести вицепрезидентът на ЕЦБ Луис де Гиндос и прикани за ограничения за подсилване на балансите.

Според различен риск, представен от ЕЦБ, банките в еврозоната евентуално ще генерират възвръщаемост на личния капитал от към 6% през идващите две до три години, като огромна част от кредитните институции в района няма да могат да реализират предстоящата от вложителите възвръщаемост от 8-10%.

Слабите банкови облаги са изключително значим мотив за безпокойствие, защото кредиторите дават по-голямата част от средствата, получени от стимулиращите стратегии на ЕЦБ, на корпорациите и компаниите в еврозоната, които са по-зависими от банково финансиране, в сравнение с пазарите на акции.

ЕЦБ също по този начин предизвести, че пазарите на жилищни парцели демонстрират признаци на лека надценка, защото след последната рецесията спадът в задлъжнялостта на семействата наподобява се забави доста. В тази връзка централната банка увеличи своята вероятност да принуди банките да имат повече капитал, допълващ ограниченията на национално равнище, като да вземем за пример въведените антициклични финансови буфери.

"ЕЦБ следи развиването на пазара на парцели и може да укрепи ограниченията на национално равнище във връзка с банковия капитал, в случай че това е належащо “, се показва в последния за обзор на финансовата непоклатимост.

Докато еврозоната е относително добре готова за Брекзит, излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка би засегнало икономическия напредък и евентуално ще докара до внезапни пазарни съмнения, защото вложителите не правят оценка съответно рисковете от сходен сюжет, добави ЕЦБ.

"В композиция с въздействието чрез комерсиалните канали (между Англия и ЕС), евентуалните шокове на финансовите пазари, свързани със сюжет без договорка, съставляват забележителен риск за понижаване на Брутният вътрешен продукт в еврозоната ", предизвести ЕЦБ. Друг значим риск, представен от ЕЦБ, е възможната по-нататъшна "ескалация на комерсиалните напрежения ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР