Икономиката на ЕС навлезе в 2024 г. със слаб импулс.

...
Икономиката на ЕС навлезе в 2024 г. със слаб импулс.
Коментари Харесай

Перспективите за растеж в ЕС са тъмни, инфлацията се очаква да продължи да отстъпва: Европейска комисия

Икономиката на Европейски Съюз навлезе в 2024 година със слаб подтик. Европейската комисия намали прогнозата си за напредък до 0,9% за Европейски Съюз и 0,8% за еврозоната. И въпреки всичко, до момента в който темповете на инфлация се чака да намалеят повече от плануваното по-рано, провокациите остават.

След като се измъкна на косъм от рецесията в края на 2023 година, стопанската система на Европейския съюз навлезе в 2024 година с по-малко сила от предстоящото, както беше доказано от Европейската комисия в последната й зимна икономическа прогноза.

Новите прогнози акцентират занижена вероятност за напредък за годината, която в този момент се чака на скромните 0,9% в Европейски Съюз, понижение от предходните предстоящи 1,3%, като прогнозата за еврозоната е поправена по сходен метод до 0,8% от по-ранни 1,2%.

Комисията акцентира, че е на хоризонта последователно възобновление през втората половина на 2024 година, подкрепено от намаляващ инфлационен напън, предстоящо нарастване на действителните заплати и постоянен пазар на труда...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР