Икономиката е нараснала с 3,2% през първото тримесечие на годишна

...
Икономиката е нараснала с 3,2% през първото тримесечие на годишна
Коментари Харесай

Рекорден скок на заплатите в частния сектор на САЩ

Икономиката е повишена с 3,2% през първото тримесечие на годишна база
Американската стопанска система е добавила през април доста повече работни места, в сравнение с се очакваше, като заплатите в бранша на услугите са достигнали най-високото си равнище от повече от две години. Това заяви Си Ен Би Си по данни, оповестени от ADP и „ Moody`s Analytics “, предава БГНЕС.

Работните заплати в частния бранш са нарастнали с 275 000 през предишния месец, което е най-голямото нарастване от юли, когато те се усилиха с 284 000. Икономистите чакаха растеж на заплатите в частния бизнес от 177 000.

Работните места в областта на услугите са се нараснали с 223 000 през април, водени от 59 000 позиции в професионалните и бизнес услуги. Компаниите в областта на образованието и опазването на здравето са разкрили 54 000 работни места, до момента в който заетостта в промишлеността за отдих и туризъм се е нараснала с 53 000 позиции.

Работните места в индустрията на артикули от региона на строителството, манифактурата и минното дело са нарастнали с 52 000, водени от строителството с 49 000 работни места. Икономиката е добавила единствено 5 000 работни места в манифактурата, до момента в който заетостта в миннодобивната индустрия е спаднала с 2 000.

Като цяло междинните предприятия, тези, които наемат 50 до 499 души, са водещи в основаването на работни места предишния месец, като са добавили 145 000 работни места. Междувременно работните места в дребните предприятия са се нараснали със 77 000, до момента в който огромните компании са наели 53 000 души.

" Пазарът на труда се държи, защото бизнесът работи интензивно, с цел да отвори нови позиции ", съобщи Марк Занди, основен икономист в „ Moody`s Analytic “.

Докладът бе оповестен, откакто Министерството на търговията съобщи предходната седмица, че стопанската система е повишена с 3,2% през първото тримесечие на годишна база. Това е най-хубавият старт за година от 2015 г. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР