Икономическото въздействие на войната в Украйна е тежко за нейните

...
Икономическото въздействие на войната в Украйна е тежко за нейните
Коментари Харесай

Зеленска: Британците броят монети, а ние - и жертви

Икономическото влияние на войната в Украйна е тежко за нейните съдружници. Това призна първата дама на страната Олена Зеленска пред BBC.

В същото време, тя напомни, че до момента в който британците " броят стотинки ", украинците " броят жертвите ".

Зеленска беше запитана какво обръщение има за британците, които са изправени пред внезапно възходящи сметки за сила частично заради нашествието на Русия в Украйна и въздействието, което има върху международния газ и нефт цени.

" Разбирам, че обстановката е доста тежка. Но дано да напомня, че по време на епидемията от Covid-19 имаше скокове на цените и Украйна също беше наранена. Цените се подвигат и в Украйна, само че също така убиват нашите хора. Така че, когато започнете да броите стотинки в банковата си сметка или в джоба си, ние вършим същото и броим нашите жертви ", сподели тя.

Коментарите на Зеленска следват предлагането на премиера Борис Джонсън по време на посещаване в Киев предишния месец, че семействата в цяла Европа ще би трябвало да устоят на рецесията с разноските за живот и да " запазят курса " с Украйна, с цел да противодействат на експанзията на Русия.

В Обединеното кралство инфлацията може да доближи 42-годишен връх от 13,3% тази година, до момента в който стопанската система се чака да се свие за повече от година.

По думите ѝ, в случай че поддръжката за Украйна е по-силна, рецесията ще е по-кратка. Зеленска сподели, че рядко вижда брачна половинка си, само че беседват всеки ден.

Цялото изявление с първата дама ще бъде излъчено в неделя, 4 септември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР