Икономическото въздействие на руската инвазия в Украйна се усеща доста

...
Икономическото въздействие на руската инвазия в Украйна се усеща доста
Коментари Харесай

Порше спира производството на автомобили, обвинява руската инвазия в Украйна

Икономическото влияние на съветската инвазия в Украйна се усеща много оттатък границите на двете страни и наподобява, че автомобилната промишленост няма да бъде ваксинирана и да остане незасегната.

Порше ще бъде заставен да спре производството на всичките си модели на разнообразни точки през месец март, съгласно Motor1.com. Макар и надалеч от най-сериозното безпокойствие, обвързвано с войната, това илюстрира по какъв начин спорът може да изостри рецесията във веригата за доставки на автомобилната промишленост.

Анализаторите на промишлеността към този момент регистрират, че нашествието на Русия засегна производителите на коли. Това е по този начин, тъй като Украйна е значим източник на доставки, по-специално на кабелни снопове, за основани в Европа компании като Volkswagen AG, която е компанията майка на Порше. Съобщава се, че Украйна е произвела 7 % от кабелните снопове, които са били импортирани в икономическия съюз през 2021 година

В края на предходната седмица автомобилният влогър Калеб Дж. Шрьодер разгласява имейл, който твърди, че е изпратен от Порше, в който се обрисуват краткотрайни прекъсвания на производството за всички транспортни средства през месец март, някои от които към този момент са почнали. В имейла се показва, че производството на Macan и Panamera е спряно на 2 март, Taycan на 3 март и Cayenne на 7 март, като 718 Cayman и Boxter ще последват на 14 март, 911 GT3 и GT3 Touring на 17 март и всички останали модели 911 на 31 март.

Porsche удостовери пред Motor1.com, че производството в завода му в Липциг, където се създават Macan и Panamera, е спряно на 2 март, само че обявиха, че заводът му в Цуфенхаузен не е обиден. Говорител на марката сподели на уеб страницата на марката, че „ по-нататъшните стъпки ще се правят в спретнат развой. През идващите дни и седмици ще работим в кратковременен проект и непрестанно ще преоценяваме обстановката. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР