Икономическият шантаж на Кремъл срещу моята страна и ЕС няма

...
Икономическият шантаж на Кремъл срещу моята страна и ЕС няма
Коментари Харесай

Премиерът: Икономическият шантаж на Кремъл срещу моята страна няма да успее

Икономическият шантаж на Кремъл против моята страна и Европейски Съюз няма да успее. Днешното събитие е доказателство за това. България и Гърция поставят основите на един освен енергиен, само че и геополитически план, който ще промени енергийната карта на целия район, съобщи във вторник българският министър-председател Кирил Петков при стартирането на строителството на терминала за полутечен природен газ край Александруполис.

Терминалът за полутечен природен газ край Александруполис съставлява плаващо оборудване за предпазване и регазификация, което ще бъде обвързвано с газопреносната мрежа на Гърция посредством газопровод с дължина 28 километра. Чрез съществуващите трасета газът ще може да доближава до България, Сърбия, Република Северна Македония и други.

Планираният потенциалът на оборудването възлиза на 6.1 милиарда кубика годишно. Сред резервиралите потенциал е и " Булгаргаз " с 500 млн. куб. м. годишно.



На церемонията по пускане на строителството на терминала участват министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, сръбският президент Александър Вучич и министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски.

Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР