Икономическият съветник на КТ Подкрепа“ Ваня Григорова и председателят на

...
Икономическият съветник на КТ Подкрепа“ Ваня Григорова и председателят на
Коментари Харесай

Ваня Григорова получи номинация от БСП за кандидат-кмет на София

Икономическият консултант на КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова и ръководителят на Българска социалистическа партия – София Иван Таков получиха по 4 номинации за претенденти за кмет на София от първите 4 конференции на районните организации на социалистите в столицата, предават от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Процесът по издигане на претенденти за кметове стартира в събота, когато се организираха три от конференциите – на районните организации в град Нови Искър, в „ Надежда “ и в „ Красна поляна “, а в неделя беше в „ Люлин “. На три от конференциите бяха издигнати и претенденти за районни кметове – Стоян Цветков на „ Надежда “, Георги Миланов – на „ Красна поляна “ и Тони Попов – на „ Люлин “. Кандидатът за кмет на Нови Искър ще бъде одобрен в допълнение. На извършените 4 районни конференции беше изразена поддръжка от делегатите за образуване на необятна локална коалиция, с която Българска социалистическа партия да се яви на изборите през есента.

Конференциите на всички 24 районни организации на Българска социалистическа партия в София за номиниране на претенденти за всички типове кметове, би трябвало да се проведат доникъде на август. А до 3 септември би трябвало да се състои Градската конференция, на която да бъдат одобрени претендентите за кметове, както и да бъде подредена листата с претенденти за общински съветници.

На евроизборите през 2019 година Ваня Григорова се яви като самостоятелен претендент за евродепутат и получи 9320 гласа. Иван Таков пък на процедура прикани за протест, когато на 11 февруари на партийния конгрес на столетницата голям брой съперници на соцлидера Корнелия Нинова бяха изключени от партията. Малко по-късно Таков разгласи, че няма да одобри излючването на съпартийците си. Преди да заеме поста ръководител на БСП-София Таков бе ръководител по партийната активност на Градския съвет и общински консултант в Столичния общински съвет (СОС), написа Сега.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР