Икономическият растеж зависи от свободния поток на данни. Иновациите са

...
Икономическият растеж зависи от свободния поток на данни. Иновациите са
Коментари Харесай

Абе предвижда данните да заменят горивото като двигател на икономически растеж

Икономическият напредък зависи от свободния поток на данни . Иновациите са значими за битка с климатичните промени.

Това съобщи министър председателят на Япония Шиндзо Абе на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, оповестяват международни организации.

Абе разгласи, че " пораженството в Япония в този момент е победено ". Премиерът акцентира, че ръководството на данни ще тласка стопанската система напред, само че персоналните данни, интелектуалната благосъстоятелност и националната сигурност би трябвало да бъдат под грижлива отбрана.

От друга страна ние би трябвало да позволим свободен поток на медицински, промишлен трафик и друга потребна нелична информация без граници. Повтарям - без граници. Нуждаем се от режим на свободен поток на данни с доверие, означи той.

По думите му промишленост 4.0 (следващата индустриална революция) ще докара до общество 5.0 в Япония.

Японският министър председател има вяра, че данните ще донесат нова действителност на човечеството.

Двигателят на напредък ще бъде задвижван от ден на ден и повече от цифровите данни, а не от горивото , има вяра той.

Министър-председателят заяви, че държавното управление му има цел да понижи цената на водорода с минимум 90% до 2050 година , с цел да стане по-евтин от природния газ.

Ние ще поканим в Япония топ специалисти от страните от Г-20, с цел да обединим сили за ускорение на нововъведенията, посочи Абе.

Премиерът уточни и трети значима точка. Той се разгласи за подсилване на интернационалния ред и поощряване на свободната и открита търговия.

Абе съобщи, че Япония е съумяла да усили присъединяване на дамите на пазара на труда за понижаване на резултатите от застаряващото население, които водят до стесняване на трудоспособното японско население. Той разясни, че от 2012 година 2 милиона дами са съумели да си намерят работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР