Икономическият растеж в целия Европейския съюз и в частност в

...
Икономическият растеж в целия Европейския съюз и в частност в
Коментари Харесай

Икономическият растеж на ЕС се забавя през третото тримесечие

Икономическият напредък в целия Европейския съюз и в частност в еврозоната се забави едва през третото тримесечие на годината по отношение на предходните три месеца, само че все пак стопанската система на остарелия континент е на път да означи през актуалната година своето най-силно показване от 2007 година насам, демонстрира експресна оценка на Евростат.

Брутният вътрешен артикул на еврозоната набъбна на сезонно-коригирана база през интервала юли - септември с 0,6% по отношение на второто тримесечие, когато се увеличи с 0,7%, до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за по-скромна агресия от 0,5 на 100.

На годишна база растежът на Брутният вътрешен продукт на 19-те страни от единния валутен блок се форсира през третото тримесечие до 2,5% от 2,3% през предходните три месеца и при прогноза за напредък с 2,4 на 100, отбелязвайки най-солидна агресия от началото на 2011-а година.

По този метод стопанската система на еврозоната е на път да завърши най-успешната си година от 2007 година насам.

Евростат показа и своя експресна оценка за икономическия напредък в рамите на целия Европейския съюз. Според предварителните данни на европейската статистика, Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз също набъбна през третото тримесечие с 0,6% по отношение на интервала април - юни, когато европейската стопанска система се разшири с 0,7%.

На годишна база стопанската система на остарелия континент се разшири през трите месеца до края на септември с 2,5% след агресия с 2,4% през второто тримесечие.

Тези експресни оценки на Евростат включват релативно дребен брой данни за икономическия напредък в обособените страни - членки на еврозоната и на целия Европейски Съюз. По-подробна оценка за представянето на европейската стопанска система ще бъде направена на 14-ти ноември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР