Икономическият растеж в еврозоната се е забавил през второто тримесечие,

...
Икономическият растеж в еврозоната се е забавил през второто тримесечие,
Коментари Харесай

Нарастващото напрежение в търговията забави икономическия растеж в еврозоната

Икономическият напредък в еврозоната се е забавил през второто тримесечие, оповестиха публични данни, загрижени, че международното комерсиално напрежение, подхранвано от Вашингтон, може да навреди на европейската стопанска система.

Големите стопански институции - в това число Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) предизвестиха, че растежът в еврозоната е заплашен заради възходящия протекционизъм, произлизащ от политиката " Америка преди всичко " на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Последните данни на статистическата организация Евростат потвърдиха опасенията, като растежът на единната валута в 19 страни на блока се е намалил с 0,3% от април до юни, с под 0,4% през предходното тримесечие. В годишната база данни икономическият напредък в еврозоната е достигнал 2,1%, като е надалеч по-нисък от 2,5% през предходното тримесечие, а също и по-слаб от прогнозите на анализаторите. " Търговската неустановеност наподобява към този момент има забележителен резултат върху стопанската система на еврозоната през второто тримесечие ", сподели Берт Колийн, старши икономист в „ ING bank.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР