Икономическият и политически анализатор Кузман Илиев коментира решението на парламентарната

...
Икономическият и политически анализатор Кузман Илиев коментира решението на парламентарната
Коментари Харесай

Кузман Илиев коментира решението на правната комисия за давността при личния фалит

Икономическият и политически анализатор Кузман Илиев разяснява решението на парламентарната правна комисия отминалостта на отговорностите на физическите лица да е 10-годишна.

“Законодателството” по презумция е нещо друго от правото като общ брой от сполучливи правила и правила. “Законодателството” на процедура е правене на закони по политическа целенасоченост и постоянно е несъобразено с потребностите на пазарните участници, жителите, засегнатите страни и резултатите.

Така с изненадващо съвещание на правната комисия през днешния ден, траяло “цели” 30 минути, и с една-единствена точка “десетгодишната безспорна отминалост за отговорностите на физически лица” беше въведена, а щом изтече този период - отговорностите на физическите лица отпадат. Има и смислени изключения, само че вредата е налице. Това са прословутите импортирани през юни от депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти промени в Закона за отговорностите и договорите (ЗЗД).

Нямат значение отрицателните мнения на МФ, Правосъдното министерство, Европейската банка за възобновяване и развиване за възможното утежняване на капиталовия климат.

Няма значение, че вместо да се създаде добър закон за частния банкрут, третиращ така наречен безконечен дебитор, се вършат промени парче, тихомълком, на пръсти и без оценка на резултатите. Не се взема поради, че 10 години за нашите условия е малко и че казусът може да ескалира и да насърчи тарикатлъка, наказвайки съзнателните заемопучатели. Нито че сходно нормотворчество ще усили банковите такси и рисковия профил на междинния дебитор, оскъпявайки заема в условия на тежка стопанска рецесия.



Още по-малко се разсъждава в посока, че кредиторите в действителност не са “лошите банки”, а спестителите - междинната класа, която, лишавайки се от ползване, прави допустимо финансирането на растежа. А по този начин се заплашва и устойчивостта на финансовата ни система - тъкмо посред най-тежката рецесия от Голямата Депресия обратно.

Браво, господа нормотворци, давайте напред на маслините пък каквото такова - значимото е вземане-даване да има..., написа специалистът във "Фейсбук "

“Законодателството” по презумция е нещо друго от правото като общ брой от сполучливи правила и правила. “Законодателството”...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР