Икономическият експерт проф. Христина Вучева не смята, че напускането на

...
Икономическият експерт проф. Христина Вучева не смята, че напускането на
Коментари Харесай

Проф. Христина Вучева: Напускането на подуправителя на БНБ не е в ущърб на интересите на страната ни

Икономическият специалист проф. Христина Вучева не счита, че напускането на подуправителя на Българска народна банка Димитър Костов е изключително или в ущърб на ползите на страната ни. Това сподели тя в предаването " Лице в лице ".

Вучева добави, че той е желал да се отдръпна от поста и го е завил пред управлението на банката още през лятото.

Костов подаде оставка през днешния ден. Напускането му идва на фона на започването на стрес тестванията на банки у нас, а редом текат и инспекции.
Подуправителят на Българска народна банка Димитър Костов подаде оставка Той желал да се отдръпна още предходната година, само че го помолили да отсрочи напускането на поста
Финансовият министър Владислав Горанов изрази вяра това овакантяване да не повлия върху решението на Франкфурт за приема ни в ERM2 и присъединението ни към Банковия контрол.

Проф. Вучева изясни, че не е забелязала Горанов да е обезпокоен от нещо и има вяра, че всичко ще завърши наред. По думите на икономическия специалист ние сме подготвени за влизане в ERM2.
Бойко Борисов: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната Премиерът добави, че тази година се чака Брутният вътрешен продукт да бъде над 120 милиарда лева
„ Там няма никакви условия. Това e мястото, където страните би трябвало да успокоят валутите си, преди да преминат към еврозоната, само че ние нямаме потребност от това, тъй като сме с закрепен курс. Нашата позиция на закрепен курс изисква ние да влезем в еврозоната, извънредно време е да стартираме да станем членове на еврозоната. Това е най-хубавият излаз, с цел да запазим всички позитив до момента и да си спестим неблагополучията ", изясни Вучева.

Икономическият специалист разяснява и отчет на Брюксел, който насочва рецензии към застрахователния бранш у нас.

Тя означи, че този отчет не се отнася единствено до България, само че всички изброени проблеми са истина. Според нея бързо би трябвало да бъде решен казусът с неналичието на ръководител на Комисията по финансов контрол след напускането на Карина Караиванова. По думите й пропуските са се получили поради струпване на проблемите в годините.
Парламентът приключи мандата на ръководителя на КФН Тя ще се причисли към екипа на Европейската банка за възобновяване и развиване
По време на мандата на Карина Караиванова се развихриха кавги в областта на застраховането, системата „ бонус-малус” за „ Гражданска отговорност” и банкрута на кипърската застрахователна компания " Олимпик ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР