Икономическите загуби за гръцкия бизнес в туристическата индустрия от срива

...
Икономическите загуби за гръцкия бизнес в туристическата индустрия от срива
Коментари Харесай

Гръцкият туризъм може да изгуби до 500 млн. евро от фалита на Томас Кук

Икономическите загуби за гръцкия бизнес в туристическата промишленост от срутва на английската туристическа компания " Томас Кук " се правят оценка сред 250 до 500 милиона евро , оповестява гръцката туристическа конфедерация SETE, представена от " Катимерини ".

SETE предлага ограничения за отбрана на гръцкия бизнес, в това число освобождение от заплащането на Данък добавена стойност по несъбрани фактури от " Томас Кук ", освобождение от заплащането на таксата за нощувка за туристите на компанията и намаление на ставката на Данък добавена стойност за туристически пакети.

" Правителството би трябвало да осъзнае мащаба на казуса и да вземе незабавни решения за поддръжка , с цел да избегне упования резултат на доминото ", разяснява президентът на SETE Андреас Андреадис.

" Нашият туризъм в никакъв случай до момента не се е сблъсквал с подобен мега-фалит . Това е сложен случай с големи разноски и доста последици, които изискват успокоение и положително съдействие от всички страни . "

" Томас Кук " банкрутира

Удар по английската туристическа промишленост

Андреадис приканва всички, които работят в туристическата промишленост, да се отнасят към засегнатите туристи с " почитание и благотворителност ".

Около 5 0 000 туристи остават в Гърция, главно на островите , съгласно министърът на туризма, като са резервирани спомагателни полети, с цел да се улесни връщането им вкъщи.

Властите декларират, че туристите, най-вече британци, са на островите Закинтос, Кос, Корфу, Скиатос и Крит , като са засегнали промишленост, представляваща към една четвърт от гръцката икономическа продукция .
 Ангелкова привиква незабавна среща на сектора след банкрута на
Ангелкова привиква незабавна среща на сектора след банкрута на " Томас Кук "

Засегнати у нас са 2 500 туристи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР