Съвместното изявление след срещата по украинската формула за мир“ в

...
Съвместното изявление след срещата по украинската формула за мир“ в
Коментари Харесай

Срещата за Украйна в Швейцария: Без искане за изтегляне на руските войски в съвместното изявление

Съвместното изказване след срещата по украинската " формула за мир “ в Швейцария предлага да се включи формулировката, че " всички страни би трябвало да вземат участие в постигането на мир “. Това оповестява Радио " Свобода ", което се е срещнало с плана на документа.

" Вярваме, че постигането на мир изисква присъединяване и разговор сред всички страни. Затова взехме решение да предприемем съответни стъпки в бъдеще в горните области, последвани от присъединяване на представители от всички страни. Уставът на Организация на обединените нации, по-специално правилата на ценене на териториалната целокупност и суверенитета на всички страни, може и ще служи като основа за реализиране на изчерпателен, обективен и дълготраен мир в Украйна “, се споделя в плана.

" Фокус " напомня, че страните от " Глобалния Юг " приканиха да се отстрани настояването за евакуиране на съветските войски.

По-рано бе обявено, че се чака в срещата да вземат участие 90 страни и организации. Украйна беше поканила над 160 страни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР