Икономическите проблеми на Турция в последно време са резултат на

...
Икономическите проблеми на Турция в последно време са резултат на
Коментари Харесай

Ердоган: Няма икономическа криза, има единствено манипулация

Икономическите проблеми на Турция напоследък са резултат на операция и не могат да бъдат разказани като рецесия, съобщи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, написа електронното издание на турския вестник Hurriyet, представен от " Фокус ".В тирада, произнесена на 13 септември, той съобщи, че Турция „ е на страната на стопанските системи със свободен пазар “ и няма да се отклони от тази пазарна рамка, до момента в който в това време даде ясно да се разбере, че той държи целия надзор.

Пояснявайки, че това което се случва през днешния ден в стопанската система, не прилича турските рецесии през 1994 и 2001 година, Ердоган означи: „ Това, което се случва през днешния ден в нашата стопанска система не е рецесия, а единствено операция. Подобни манипулативни офанзиви са свързани с хора отвън нашата страна. Тези дни ще отминат “.

„ Предишните две рецесии бяха резултат от личната динамичност на Турция. Днес няма проблеми с вътрешната динамичност на Турция “, съобщи той по време на среща на Конфедерацията на турски търговци и занаятчии (TESK).

Ердоган, който разказа обезценяването на лирата като икономическа война, означи че държавното управление е на страната на стопанските системи със свободен пазар.

„ Независимо от повода зад актуалните проблеми, ние сме стимулирани да ги разгадаем посредством правилата на свободния пазар “, съобщи той, добавяйки че икономическата администрация работи денонощно, с цел да реализира тази основна цел под неговата персонална съгласуваност като президент на страната.Ердоган повтори и рецензиите си към централната банка на Турция, за това че е подхванала „ неверни стъпки “ във връзка с инфлацията и неговата съпротива към високите лихвени проценти, малко преди банката да разгласи решението си да увеличи тези проценти.

„ Ако твърдите, че инфлацията е повода и лихвените проценти са резултатът, значи не разбирате този бизнес “, съобщи Ердоган, добавяйки че нито един път не е виждал банката да предвижда инфлацията вярно.

„ Ние сме в този бизнес от 16 години. Няма ли да се научите? Може да определяте лихвените проценти, само че инфлацията е резултат от неверните стъпки, които вие (Централната банка) предприехте “, съобщи той.„ И кой заплаща цената? Хората “, добави Ердоган.

„ Няма смяна в чувствителността ми по въпроса за лихвените проценти. Централната банка е самостоятелна и взема свои лични решения “, означи турският държавен глава.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР