Икономическите ефекти от инфлацията водят до директен допълнителен бюджетен приход.

...
Икономическите ефекти от инфлацията водят до директен допълнителен бюджетен приход.
Коментари Харесай

Прогноза на експерт: Бонус-донос и данък „бакшиш” няма да бъдат приети от Народното събрание

Икономическите резултати от инфлацията водят до пряк спомагателен бюджетен доход. Намалените Данък добавена стойност ставки водят до по-ниска събираемост, освен поради понижението на самата ставка, само че и поради опита за прекласифициране на дейностите, които нормално биха се облагали с 20% с по-ниска данъчна ставка. Това разяснява в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Пламен Донев, счетоводител и учител по данъчно облагане в УНСС.

Според него са ясни индикациите, че по този начин наречените оферти бонус-донос и налог „ бакшиш ” няма да бъдат признати от Народното събрание. „ Бонус-донос е прекомерно „ истинска ” концепция в не положителния смисъл на думата. „ Не е казусът в това, че данъчните органи не знаят къде са проблемите в събираемостта, те са доста кардинални и са ясни.  Не е нужно да се подава донос, с цел да се разбере, че това се случва. Въпросът е различен - дали дейно се ползват контролните механизми ”, сподели той.
Според Красен Станчев, създател на Института за пазарна стопанска система контролът е дребна част от осъществяването на данъчните отговорности.
 
„ Не виждам разумни данъчни промени, заради простата причина, че разумните не бяха разисквани. Примерно това са общинските налози. Онези, които са световни, те основават опасности за бъдещето. В тази философия, която сега доминира в обществените финанси, в частност образуването на бюджета, не се регистрират опасности от несъблюдение и външни фактори ”, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР