Икономически ситуацията не е добра, но това се дължи основно

...
Икономически ситуацията не е добра, но това се дължи основно
Коментари Харесай

Георги Ганев: По последни данни има дефицит на бюджета към края на март

Икономически обстановката не е добра, само че това се дължи главно на коронавирус рецесията, сподели в " Денят стартира " ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от " Демократична България " Георги Ганев.

Икономиката означи спад, само че домакинското ползване държи несъмнено равнище. Туризмът и превозът обаче са в спад. Държавата харчи повече поради ограниченията за опазването на здравето, по-голямата част се дължи на увеличените заплати в обществения бранш и пенсиите и добавките, те натоварват бюджета.

Ганев съобщи, че по последни данни има недостиг на бюджета към края на март. „ Към края на април министърът на финансите господин Ананиев при чуване в Народното събрание категорично загатна, че чака да няма дупка ".

Зависи по какъв начин ще се развие рецесията, в случай че няма последваща вълна, е допустимо с рационално ръководство на бюджета, както е заложен в сегашната рамка, да се изкара до края на годината, изясни Ганев. Ако се спрат 50-те лв. за пенсионерите, няма да се наложи проверка на бюджета. Това товари бюджета с милиард и триста милиона лв..

Ако се отива към служебно държавно управление, това ще е в средата на май. Инициативата за смяна на бюджета би трябвало да пристигна от Министерския съвет. Ако няма такова предложение, не може да се пипа законът за бюджета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР