Икономическата перспектива на Виетнам е положителна, като страната има огромен

...
Икономическата перспектива на Виетнам е положителна, като страната има огромен
Коментари Харесай

UBS: Виетнам има огромен икономически потенциал

Икономическата вероятност на Виетнам е позитивна, като страната има голям капацитет. Това съобщи пред Си Ен Би Си Келвин Тай от UBS Global Wealth Management.

„ Виетнам е пазара, които харесва. Това е стопанска система, която считаме, че има голям капацитет “, сподели тай, като добави, че растежа на виетнамската стопанска система задминава даже международните водачи.

Виетнамската стопанска система е измежду най-добре представилите се през 2020 година, като страната е измежду дребното, отчели положителен напредък на фона на борбата против пандемията от ковид. Брутният вътрешен артикул на Виетнам набъбна с 2,9% през 2020 година, изоставайки минимално от Тайван, който записва стопански напредък 2,98%.

През последните години на страната се глед като на различен индустриален център за компании, които желаят да изнесат продукцията си отвън Китай, с цел да избегнат евентуални проблеми свързани с напрежението сред Пекин и Вашингтон.

Виетнамският фондов пазар също отбелязва мощен напредък и е на път да задмине този на Филипините по пазарна капитализация „ някъде в средата на тази година “, отбелязва Тай.

Експертът обаче признава, че за вложителите във Виетнам към момента има опасности.

„ Поддържането на ликвидност продължава да е предизвикателство. Властите също по този начин прибягват до надзор на валутата като инструмент на паричната политика “, разяснява той.

„ Ако стопанската система не се показва добре, те се склонни да обезценят виетнамския донг в опит да подтикват стопанската система “, прибавя Тай.

Миналата година Министерството на финансите на Съединени американски щати дефинира страната като валутен манипулатор.

„ Това са рисковете, които човек подхваща, когато влага в един от тези разрастващи се пазари. Разбира се, в случай че уцелите верния момент… Виетнам е един от най-добре представящите се пазари през последните три до пет години “, споделя още Тай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР