Икономическата логика е замразяване на минималната работна заплата. ЕС прогнозира,

...
Икономическата логика е замразяване на минималната работна заплата. ЕС прогнозира,
Коментари Харесай

Васил Велев: Кризата е факт, трябва да замразим минималната работна заплата

Икономическата логичност е заледяване на минималната работна заплата. Европейски Съюз предвижда, че следващата година стопанската система ни няма да се възвърне. Смятаме, че в случай че се замрази работната заплата, то това ще подкрепи безработните. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Васил Велев, ръководител на АИКБ и член на АОБР във връзка настояването на работодателите за заледяване на минималната работна заплата.

Любослав Костов от КНСБ съобщи, че с тези пари ще се се подтиква безработните е малко евентуално. "Ако се замразява работната заплата, то да се замрази и продуктивността на хората. България е с най-ниска междинна работна заплата в Европейски Съюз ", счита още синдикалистът.

По думите на Велев има понижаване на продуктивността, има растеж в заплатите. "Това са опциите на стопанската система за момента ", акцентира още той.

"Трябва да се актуализират бюджетите, това е нещото, което би трябвало да направи държавното управление. Бизнесът в България от десетилетия е прохождащ и като стане нещо - незабавно излизат и споделят да замразим минималната работна заплата. Правителството би трябвало да си влезе в ролята и да прави вложения ", счита Костов.

"Кризата е реалност. Тя не е усетена в обществените финанси, както в действителния бранш. Нашата теза е, че работната заплата би трябвало да се създава, а не да се взима от тези, които могат да дават повече. Вярвам, че най-тежките месеци минаха за стопанската система и за промишлеността, само че в обществените финанси предстоят ", безапелационен бе Велев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР