Икономическата активност в еврозоната се забави през юли до 8-месечно

...
Икономическата активност в еврозоната се забави през юли до 8-месечно
Коментари Харесай

Икономическата активност в еврозоната се срина до 8-месечно дъно

Икономическата интензивност в еврозоната се забави през юли до 8-месечно дъно вследствие на продължаващо утежняване на интензивността както в промишлената, по този начин и в областта на услугите, демонстрират предварителните данни от ежемесечното изследване на S&P Global.

Общият PMI показател на S&P Global, включващ интензивността в индустрията и сферата на услугите, спадна през юли до 48,9 пункта от 49,9 пункта през юни, до момента в който осредните упования бяха за много по-умерено намаляване към 49,7 пункта. Това съставлява следващо оттегляне на показателя от неговия връх през април на равнище от 54,1 пункта, като към този момент за втори следващ месец той остава под значимото равнище от 50 пункта, което е водораздел сред експанзията и свиването на бизнес интензивността в частния бранш.

Последното изследване на S&P Global, представено от БНР, показва, че това е най-стръмният ритъм на стесняване на бизнес активността от ноември 2022 година насам, защото притокът на нови поръчки спадна най-силно от осем месеца. Освен това растежът на заетостта се забави до най-слабото равнище от февруари 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР