Икономическа полиция установи над 20 000 захарни и шоколадови изделия

...
Икономическа полиция установи над 20 000 захарни и шоколадови изделия
Коментари Харесай

Над 4000 шоколадови Дядо Коледа, яйца и зайци с изтекъл срок откриха в Бургас

" Икономическа полиция " откри над 20 000 захарни и шоколадови произведения с фалшифициран или изминал период на валидност от склад и магазини за търговия на едро и дребно в Северна промишлена зона - Бургас.

При осъществената инспекция е установено, че срокът на валидност от производителя на продуктите е премахнат и подложен нов от чиновници на бургаската компания. Иззети са печати, мастило, сензори и други механически средства, употребявани за подправянето.

Фабричните периоди на валидност са заличавани посредством заличаване с ацетон или посредством слагане на стикер с подправена дата. Подобни продукти са открити и са над 4000 бр. като шоколадови яйца, желирани и шоко бонбони, кексчета, шоколадови зайци и Дядо Коледа, пишмание, бисквити, кори за баница и други артикули, най-вече от турски производители и с изтекла дата преди повече от 5 години.

Установени са и над 16 000 произведения с изминал период на валидност, които са очаквали да бъдат поправени. Същите са сложени под възбрана за реализация от страна на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и следва да бъдат унищожени.

По случая е формирано досъдебно произвеждане и се управлява под надзора на Бургаска районна прокуратура. Продължава осъществяването на нужния брой експертизи и определяне произхода и качеството на питателните артикули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР