Иконата на Манчестър Сити и Ирландия Ричард Дън и коравият

...
Иконата на Манчестър Сити и Ирландия Ричард Дън и коравият
Коментари Харесай

Икона на Манчестър Сити идва у нас за „Мача на Надеждата“

Иконата на Манчестър Сити и Ирландия Ричард Дън и коравият бранител от Уелс Джеймс Колинс са последните две огромни имена, които се причисляват към „ Мача на Надеждата “.

Събитието, което е с благотворителен темперамент, се провежда от някогашния капитан на българския народен тим по футбол Стилиян Петров. То е планувано за 6 септември от 17 часа на националния стадион „ Васил Левски “.

С тях броят на именитите някогашни бутболисти става тъкмо 34 – по 17 в двата състава.

Още две имена от британската Висша лига

Дън стартира кариерата си в Хоум Фарм, само че едвам 15-годишен е притеглен в школата на Евертън, където става първенец за юноши. Там прави и дебюта си при мъжете. През пролетта на 2000 година Манчестър Сити заплаща за него 3,5 милиона лири, с цел да изкара близо 10 години с екипа на „ небесносините “. Той е част от шампионския тим през 2002 година, който събира невероятните 99 точки и вкарва 108 гола. Записва над 300 мача за отбора. И до през днешния ден никой не е определян за „ Играч на сезона “ в Сити, колкото бива избран Дън – четири пъти (2005, 2006, 2007, 2008 г.).

Заради твърдата си и безкомпромисна игра той държи два антирекорда на Висшата лига. Той има 8 червени картона в кариерата си и дели това достижение с Патрик Виера и Дънкан Фергюсън. Автор е и на 10 автогола в кариерата си.

Джеймс Майкъл Колинс е определен за най-хубав млад състезател на Уелс за 2005 година Същата година дружно с колегата си в отбрана Дани Габидон е продаден на Уест Хем за 3,5 милиона лири. На 1 септември 2009 година подписва за 4 година с Астън Вила и доближава до финала за Купата на лигата през 2010 година, изгубен на „ Уембли “ с 1:2 от Манчестър Юнайтед. На 1 август 2012 година се връща назад в Уест Хем, където е един от любимците на почитателите.

В националния тим на Уелс записва 51 мача и 3 гола. Участва на европейското през 2016 година

 

Тимът на Мартин О’Нийл

Гари Кейхил, Максуел, Емил Хески, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс.

Тимът на Димитър Димитров-Херо

Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев, Здравко Здравков, Илиян Стоянов, Димитър Иванков и Росен Кирилов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР