Икона с вградени мощи на света Петка има вече централният

...
Икона с вградени мощи на света Петка има вече централният
Коментари Харесай

Икона с вградени мощи на света Петка има вече храм Св. Николай Чудотворец в Ямбол

Икона с вградени мощи на света Петка има към този момент централният храм " Св. Николай Чудотворец " в Ямбол. Светинята дойде през днешния ден и десетки миряни пристигнаха в църквата, с цел да се поклонят пред нея. В най-голямата ямболска православна черква това е втората икона със свети мощи, след тази на свети Николай Чудотворец.

Новата икона бе въдворена в храма от архиерейския наместник на Ямболска духовна околия архимандрит Димитрий в съслужение с енорийските свещеници отец Стоян, отец Жельо и отец Георги. Изработена е с дарения от миряни поклонници. Дело е на иконописци от иконографското студио " Димчовски ".

" Ходихме на поклонение в Яш, Румъния, където са мощите на света Петка. Хора от нашата енория демонстрираха предпочитание да имаме такава икона. Светите мощи ги получихме от един духовник, който е бил преди време в Румъния и там са му били дадени ", описа за Българска телеграфна агенция архиерейският наместник.

Православната черква уважава паметта на света преподобна Параскева Епиватска, наричана от народа ни света Петка на 14 октомври. В нейните жития са разказани редица чудотворни изцеления. " Света Петка оказва помощ на всички, които прибягват с религия към нея ", добави архимандрит Димитрий.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР