Икер Касияс преподписа с Порто и ще завърши кариерата си

...
Икер Касияс преподписа с Порто и ще завърши кариерата си
Коментари Харесай

Касияс ще завърши кариерата си в Порто

Икер Касияс преподписа с Порто и ще приключи кариерата си в португалския отбор, заяви самият испански вратар. Стражът, който има 167 мача за националния тим на Испания, ще навърши 38 години през май. Новият му двегодишен контракт значи, че той ще бъде на 40, когато ще постави завършек на своята професионална кариера.

Касияс е част от Порто от 2015 насам, откакто прекара цялата си кариера преди този момент в Реал Мадрид. Той продължи да впечатлява с изявите си през сегашния сезон, като Порто поделя върха в локалното състезание с Бенфика при осем оставащи кръга и също по този начин се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, където ще се изправи против миналогодишния финалист в конкуренцията Ливърпул.

„ Днес е специфичен ден. Чувствам се като вкъщи си в този клуб. Искам да завърша футболната си кариера тук “, съобщи Касияс. „ Когато пристигнах тук, мнозина си мислеха, че ще играя сезон или най-много два и ще се откажа. Изпитвам голямо почитание към Порто за предоставената опция – освен към клуба, само че и към града. Нашата цел е да се борим за титли. Фокусирани сме напълно върху шампионата и възможния край в шампионата за Купата на Португалия, където желаеме да бъдем. В Шампионска лига, всичко е допустимо. Концентриран съм върху Порто. Ще завърша кариерата си тук. Не знам какво ще се случи по-късно, само че се надявам да остана обвързван с футбола “, приключи вратарят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР