ИКЕА обяви, че започва да ограничава производството и продажбата на

...
ИКЕА обяви, че започва да ограничава производството и продажбата на
Коментари Харесай

ИКЕА премахва от асортимента си алкалните батерии за еднократна употреба до 2021

ИКЕА разгласи, че стартира да лимитира производството и продажбата на алкални акумулатори с наклонността да предлага от ден на ден акумулаторни такива. Това е следващата стъпка към позитивно въздействие върху околната среда, която е част от проекта за стабилно развиване на компанията в международен мащаб.
Глобалният проблем със замърсяването, намаляването на естествените запаси и отделянето на нездравословни излъчвания визира сензитивно днешния свят. Основната причина е свърхконсумацията, която е обвързана със закупуване, потребление и изхвърляне на артикули от всекидневието. Един от тях е батерията за еднократна упротреба, познатата алкална батерия, чийто живот завършва, когато зарядът й наближи половината от нейния потенциал. Изхвърлянето на еднократните акумулатори с общите боклуци и неналичието на задоволително пунктове за преработването им довежда до всеобщо замърсяване на почвите и водите.

Поради тази причина ИКЕА подхваща дребни стъпки за справяне с казуса чрез  подмяна на алкалните акумулатори с акумулаторни. Те обезпечават оптимално улеснение и комфорт посредством опцията за неведнъж зареждане, като това доста покачва експлоатационния им живот. Специфично свойство на всички акумулаторни акумулатори, което при алкалните липсва, е работата с едно непрекъснато равнище на сила, т.е. те поддържат на едно ниво своята продуктивност.
„ Ползването на акумулаторни акумулатори носи всички прерогативи, от които се нуждае актуалният консуматор. Започвайки от спестяването на пари и време, стигайки до високата продуктивност и приносa им за запазване на околната среда. Ние от ИКЕА поддържаме устойчивия метод на живот и можем решително да кажем, че използването на презареждащи се акумулатори е в цялостно сходство със актуалните стандарти за стабилно развиване. “ – разяснява Каролайн Рийд, управител стабилно развиване на ИКЕА.
През 2019 година шведският бранд продаде към 300 милиона алкални акумулатори в международен мащаб. Изчисленията демонстрират, че в случай че хипотетично всеки консуматор смени алкални акумулатори ALKALISK с акумулаторни LADDA и ги зарежда единствено 50 пъти, намаляването на отпадъка световно ще бъде до 5000 тона на годишна база. А една батерия LADDA би могла да се зарежда до 500 пъти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР